Utakat aszfaltoznak Bordányban

Ismét fejlesztik a települést. A község önkormányzatának egyik projektje segítségre talált a Magyar Falu Programban. Ennek hála még több utat és útszakaszt tudnak leaszfaltozni

A Magyar Falu Programnak köszönhetően megint továbbfejlődhet a település. A pályázati pénz jól jött, mert így a még öt évvel ezelőtt elindított, saját kezdeményezésű 1+1 útépítési programot be tudják fejezni, a tervek szerint jövőre. Ennek a programnak az a lényege, hogy a lakosok vállalják az útépítéshez szükséges költség felét, elosztva, hogy mindenki kivegye a részét, de mégse terhelje le őket anyagilag. A pénz másik felét pedig az önkormányzat teremti elő, lehetőség szerint pályázatból.

A Magyar Falu Program támogatásával a már útalappal rendelkező Park és Alkotmány tér, valamint az Építő, Toldy, Juhász Gyula, Széchenyi utca és a Deák tér kaphat aszfaltos kopóréteget. A mintegy 36 és fél millió forintos pályázati támogatáshoz előreláthatólag nem kell további pénzt hozzátenni. A lakóknak a korábbi gyakorlatnak megfelelően most is közműfejlesztési hozzájárulást kell majd fizetniük. Ennek összege függ majd az érintett ingatlanok száma mellett a beruházás teljes költségétől is.- írja a delmagyar.hu. 

A projektnek köszönhetően Bordány településképe és közlekedésbiztonsága rengeteget fejlődhet 2022 közepéig, és azt követően.

Farkas Cs. Tekla

Nyitókép: illusztráció!


Hasonló cikkek