Útaszfaltozást folytatnak Kisteleken

Település szerte folyamatosak a munkálatok. Négy útszakaszt már megújítottak, a többit valószínűleg csak jövőre kezdik el

Ahogy arról időről időre beszámoltunk, a mostani ciklusban is sokat fejlődött Kistelek. Ebben nagy szerepe van az útjavításoknak is. Hiszen egy város életében meghatározó, hogy milyenek a közlekedési körülmények. Az önkormányzat ezért szorgalmazza a pályázatok beadását, és az útaszfaltozási projektek kivitelezését.

A Belügyminisztérium felhívásán nyert több millió forintos összeg jóvoltából már elkészült útszakaszokat a hétvégén használatba is vehették a lakosok. De ezzel nem értek véget a fejlesztések, ugyanis 2022 tavaszától újabb aszfaltrekonstrukciók következnek. Erre a teljes költségvetés közel 130 millió forint, aminek nagy része támogatás.

Ennek a jelentőségéről Domonics János, Kistelek alpolgármestere tájékoztatta a delmagyar.hu munkatársait, miszerint  a jövőévi program  kizárólag olyan utakra érvényes, amelyek korábban már rendelkeztek és rendelkeznek aszfaltburkolattal.

A munka várhatóan tavasszal kezdődhet, a beruházásra több mint 100 millió forintot fordíthatunk. Eddig több településnek, falunak és városnak nem volt alkalma forrást nyerni útjaik rekonstrukciójára, ezért is értékesek ezek a lehetőségek.

Ezek alapján tehát 2022 is jelentőségteljes év lesz Kistelek számára.

Farkas Cs. Tekla

Ha tetszett a tudósítás, kérjük, támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon

 


Hasonló cikkek