Utazási vásár Debrecenben

Ötven standon száz kiállító mutatja be turisztikai ajánlatait péntektől vasárnapig a 28. debreceni utazási vásáron – jelentették be a szervezők a vásár megnyitóján.

Széles Diána (Fidesz-KDNP), Debrecen kultúráért is felelős alpolgármestere a Nagyerdei Stadionban rendezett kiállítás megnyitóján közölte: a debreceni kiemelt turisztikai régióban az elkövetkező években 18,6 milliárd forintot fordíthatnak turisztikai attrakciók fejlesztésére.

Kiemelte, hogy 8,4 milliárd forintból újul meg a nagyerdei állatkert és az ország egyetlen vidámparkja. Széles Diána elmondta: gazdaság-, oktatás- és turizmusfejlesztésre még soha nem kapott annyi kormányzati támogatást Debrecen, mint most.

Ennek is köszönhető, hogy jelentős mértékben nőtt a vendégéjszakák száma a városban, a debreceni repülőtéren pedig tavaly már 320 ezer utas fordult meg – mondta az alpolgármester, aki a helyi turisztikai látványosságokra is felhívta az utazási vásár résztvevőinek figyelmét.

Az idei debreceni utazási vásár díszvendége Nagyvárad és Biharország, a belföldi turizmus kiemelt úti célja pedig a Mátra és a Bükk.

A vásár megnyitóján Török László, Arany János szülővárosa, Nagyszalonta polgármestere a helyi turisztikai kínálatra hívta fel a figyelmet, Zatykó Gyula, a Nagyvárad magyar ügyekért felelős polgármesteri tanácsadója pedig városába invitálta a vásár résztvevőit, kiemelve:

“a határok elválasztanak, de a múltunk, és remélhetően a jövőnk összeköt minket”.

A politikusok arra is felhívták a figyelmet, hogy a Kárpát-medence biztonságos térség, így kiemelt célpontja a turistáknak.

A debreceni utazási vásárnak – amelyhez szombattól kétnapos autókiállítás is kapcsolódik – tavaly 15 ezer látogatója volt, a szervezők idén is hasonló érdeklődésre számítanak.


Hasonló cikkek