Útkereső ülést tartott a Beregszászi Járási Tanács

Megtartotta idei első plenáris ülését a Beregszászi Járási Tanács. A tanácskozáson megszavazták az államfőnek, a parlamentnek és a kormánynak címezett tiltakozó beadványt, melyben azt kérik, haladéktalanul vizsgálják felül a lakossági gáz ára mellett a villamos energia díját is.

Tóth Miklós, az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) frakciójának a tagja arról tájékoztatta a KISZó-t, hogy az ülésszakon megszavazták az eddig a járáshoz tartozó oktatási, szociális, egészségügyi és kulturális intézmények tulajdonjogának átruházását a járáshoz tartozó kistérségekre.

A befektetésekkel és a határon átnyúló együttműködéssel foglalkozó bizottság elnöke kiemelte, fontos lenne, ha minden kistérség elkészítené a befektetés-ösztönzési stratégiáját.

– Lépéseket fogok tenni annak érdekében, hogy fejlesszem a kapcsolatokat megyén belül, ebben jelentős támogatást jelenthet Petruska István, a beregszászi járási közigazgatás korábbi elnöke, aki jelenleg a megyei közigazgatás alelnökeként hasonló feladatkörben tevékenykedik majd. Szeretnénk pályázati úton külföldi forrásokat bevonni az árvízvédelemi rendszer, a szemételszállítás, szelektálás és feldolgozás fejlesztésére. Rengeteg olyan kérdés van, amit nem kistérségi, hanem járási szinten kell komplex módon kezelni – nyilatkozta a KISZó-nak Tóth Miklós.

 

Külhon | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek