Útra kelt Szeged Vándorbölcsője

A kezdeményezés által szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy a gyermek, nemcsak a család, a rokonok és a szűk környezet számára kincs és érték, hanem a tágabb közösségnek is nagyon sokat jelent

A Vándorbölcső a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom szegedi csoportjától indult útjára. Helyszínül a Somogyi-könyvtár szolgált. A bölcsőért sokan jelentkeztek, a résztvevők könyvcsomagot is kaptak. Nem csupán anyukák, hanem apukák és nagyszülők is pályázhattak a bölcsőre. Most egy boldog nagymama nyerte meg, akinek mindössze néhány napos a kis unokája. Minden bizonnyal jó helyre került az alkalmatosság.

Ám természetesen másokhoz is eljut majd Szeged Vándorbölcsője, hiszen szerencsére mindig vannak újszülöttek, akiknek családja részt venne ebben a kedves kezdeményezésben.

Piri Ildikó, a Somogyi – könyvtár igazgatóhelyettese a radio7.hu-nak elmondta, hogy egy családnál kb. 4-5 hónapig maradhat a bölcső. Aztán újra visszakerül az alapítványhoz, és ismét meghirdetik Ezáltal is formálódik a közösség és a kicsik születése nem csak szűk körben ad óriási örömöt, valamint természetesen felelősségérzetet.

A Vándorbölcsőt tehát átadták, melyben egy aprócska gyermek most néhány hónapig az igazak álmát alussza, és biztonságban, szeretetben érezheti magát. Amint ő kinőtte, új gazdát keresnek neki.

Farkas Cs. Tekla


Hasonló cikkek