Üzembe helyezték az első nagy kapacitású mobil mintavételi helyet Szlovákiában

Az Egészségügyi Minisztérium megnyitotta az első nagy kapacitású mobil mintavételi helyet Pozsonyban.

Ez napi 500-600 ember koronavírustesztjének az elvégzését teszi lehetővé. Ezt Zuzana Eliášová, az egészségügyi tárca szóvivője erősítette meg a TASR-nek.

A mintavételi helyet a volt pozsonyi Inter stadionjának a területén hozták létre. A tárca szerint azokat fogják tesztelni, akik gyalog vagy autóval érkeznek, és érvényes COVID pass-szal rendelkeznek. Ennek megszerzéséhez regisztrálni kell egy elektronikus űrlap kitöltésén keresztül. „A mobil mintavételi hely a stadion hátsó parkolója melletti helyiségekben található. Táblák nem mutatják az irányt. A vizsgálat elvégzését a korona.gov.sk weboldalon található űrlap kitöltésével lehet kérvényezni. A mobil mintavételi hely a hét minden napján 7:30 és 11:30, valamint 13:00 és 17:00 között áll rendelkezésre. A Trnavská utcai nagy kapacitású mobil mintavételi helyen tíz éven felüli pácienseket fognak tesztelni” – jegyezte meg Veronika Beňadiková, az Egészségügyi Információk Nemzeti Központjának (NCZI) szóvivője.

2 műszakban fognak dolgozni. Hasonló nagy kapacitású mintavételi helyek fokozatos létrehozását további megyei székhelyeken is tervezik.

Forrás: tasr, ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek