Vádalkut kötött a belügy korrupcióval vádolt korábbi magas beosztású igazgatója

Adrián Szabónak eredetileg az volt a feladata, hogy felügyelje a rendőrök munkájának tisztaságát, ehhez képest ő maga keveredett korrupciós ügyletekbe.

A belügyminisztérium Inspekciós Hivatalának (ÚIS) korábbi igazgatója, Adrián Szabó kedden vádalkut kötött az ügyésszel, ezt azonban még jóvá kell hagynia a bíróságnak.

Adrián Szabó 2018 óta vezette a belügyminisztériumi felügyelőséget, aztán néhány hónappal ezelőtt korrupció gyanúja miatt vették őrizetbe. Június közepén döntött úgy a Legfelsőbb Bíróság, hogy megsemmisíti a Specializált Büntetőbíróság június 5-én kelt határozatát, melynek értelmében Szabó szabadlábon védekezhetett volna. Két hónapot töltött a rácsok mögött, de most elismerte az ellene hozott vádakat.

A Denník N azt írja, Szabót még a mai nap folyamán szabadon engedik.

Sajtóértesülések szerint ajándékot, konkrétan egy televíziót fogadott el Bernard Slobodníktól, a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) pénzügyi részlegének korábbi vezetőjétől, aki a rendőrségen belül kialakult állítólagos bűnszervezet egyik tagja volt, de már együttműködik a hatóságokkal. A figyelmességért cserébe Szabó információkat szivárogtatott ki Slobodníknak arról, hogy a beosztottjai éppen mivel foglalkoznak. Így számolt be aztán Slobodníknak Ján Kuciak jogosulatlan átvilágításával vagy a Marian Kočner-féle Threemaával kapcsolatos vizsgálódásról.

Külhon | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

Forrás: DenníkN, parameter.sk

Fotó: TASR


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek