Vádat emeltek a fesztiválon fosztogató nő ellen

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt azzal a 42 éves nővel szemben, aki egy balassagyarmati fesztiválon egy ittas férfitól ellopta mobiltelefonját és 800.000 forint készpénzét, ám lebukott, amikor 24 éves társa megpróbálta a telefont eladni

Tavaly augusztusában a nő egy balassagyarmati fesztiválon a hajnali órákban egy padon alvó, részegsége miatt magatehetetlen férfit vett észre. Hogy felkeltse, előbb lábon rúgta, majd mellé ülve lökdösni kezdte, de a férfi nem reagált, így a nő elhatározta, hogy a férfi védekezésre képtelen állapotát kihasználja: elvette nagy értékű mobiltelefonját, valamint a pénztárcáját, amelyben az okmányok mellett 800.000 Ft készpénz volt.

Másnap a nő 24 éves társa megpróbálta a lopott készüléket egy szaküzletben értékesíteni, ám azonnal lebukott, ugyanis a sértett a boltnak addigra már jelezte, hogy ellopták a telefonját, így az eladó a készülék azonosítása után rögtön értesítette a rendőrséget.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a nővel szemben kifosztás bűntette, míg társa ellen orgazdaság vétsége miatt emelt vádat, melyben szabadságvesztés és elzárás kiszabását indítványozta velük szemben. Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság fog döntést hozni.

Hazai Tükör | PannonHírnök

FacebookFacebook


Lakatos Kati

Hírek szóban és írásban Nógyrád megyéből a PannonHírnök HazaiTükör rovatában. Küldetésem Gárdonyi után szabadon, Lámpás. A felnövő nemzedékek oktatása.

Hasonló cikkek