Vádat emeltek Kočner ellen a cetlik ügyében

Múlt héten vádat emeltek Marian Kočner ellen az ún. cetlik ügyében. Ezt Marián Sipavý, a Trencséni Kerületi Ügyészség szóvivője erősítette meg. A vádemelésről elsőként a Markíza TV hírportálja, a tvnoviny.sk számolt be.

A Trencséni Kerületi Ügyészség ügyésze 2021. április 29-én vádemelést nyújtott be a Pozsony I Járásbíróságra Kočner terhelt ellen az igazságszolgáltatás akadályozásának kísérlete miatt.

Marian Kočner állítólag Peter Tóthnak küldött cetliket a börtönből, amikor előzetes letartóztatásban volt. A volt titkosrendőr ezt a Specializált Büntetőbíróság előtt vallotta, ahol Ján Kuciak újságíró meggyilkolása ügyében hallgatták ki mint tanút.

Kočner vállalkozót Pavol R. vádlottal együtt jogerősen 19 év szabadságvesztésre ítélték váltóhamisítás miatt. Ján Kuciak újságíró és a jegyese, Martina Kušnírová meggyilkolása ügyében a Speciálizált Büntetőbíróság 2020 szeptemberében felmentette őt a vád alól. Ez az ítélet nem jogerős, a Legfelsőbb Bíróság hivatott dönteni az ügyben.

V4 Panoráma | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

Forrás: ma7.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek