Vádemelés a feleségét megölő féltékeny férfi ellen – VIDEÓVAL

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki meg akarta ölni saját fiát, majd a feleségét halálra késelte.

A vád szerint vádlott és a felesége hosszú ideig éltek kiegyensúlyozott kapcsolatban Hajdú-Bihar megyében található házukban, azonban 2018. október 8. előtti közel négy évben a vádlott viselkedése jelentősen megváltozott, féltékenysége annyira felerősödött, hogy az már betegessé vált.

A férfi indulata az évek során fokozódott és már nemcsak szóbeli, hanem fizikális bántalmazásban is megnyilvánult, a feleségét számtalanszor megütötte, megverte, amely miatt egy alkalommal jogerősen elítélték.

A házaspár felnőttkorú gyerekei közül többen a településen éltek, ezért a bántalmazások után a sértett gyakran átment a közelben lakó legidősebb fiához.

2018 májusában a vádlott és a sértett között vita és veszekedés robbant ki a férfi féltékenysége miatt, ezért az asszony átment a közelben lakó fiához, akinek elpanaszolta a történteket. Rövid idő elteltével személygépkocsival a helyszínre érkezett a vádlott is, aki a magával vitt hosszú tőrkéssel hasba akarta szúrni az anyját védelmező fiát, akinek sikerült a szúrást elkerülnie.

2018. október 8-án a vádlott és felesége otthon tartózkodtak, a sértett ebédet főzött a ház teraszán, ezért több kés is volt az asztalon. A vádlott és a sértett között ekkor vita robbant ki, a férfi erősen agresszív állapotba került, majd az asztalról felkapott egy húsz centiméter pengéjű kést és azzal a vele szemben álló sértett mellkasát nagy erővel megszúrta, aki ennek következtében a földre esett. A férfi ezután magából kivetkőzve nagy erővel még további harmincöt alkalommal megszúrta a feleségét a mellkasán, hasán, karján és a lábán, a sértett elvérzett és perceken belül meghalt.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a letartóztatásban lévő vádlott ellen különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és kapcsolati erőszak bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A vádiratban életfogytig tartó fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá indítványt tett arra, hogy a törvényszék a feleség sérelmére elkövetett bűncselekmény során eszközül használt kést kobozza el.

A gyanúsított elfogásáról készült videófelvétel az alábbi linken érhető el: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/orizetben-50

ugyeszseg.hu

A nyitókép illusztráció.


Hasonló cikkek