Vádemelés anya és fia ellen – Fotókkal

A Pécsi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy 62 éves pécsi nő és fia ellen, mert a nő idén áprilisban egy késsel megvágta egy férfiismerőse állát, fia pedig egy sövényvágó ollóval betörte a férfi kocsijának ablakait.

Az idős nő 2019. április végén megkérte egy ismerősét, hogy kocsival vigye őt haza, hogy meg tudják beszélni a családi konfliktusukat. Amikor a férfi a nő lakásához ért, gépkocsijával megállt, a nő pedig minden előzmény nélkül előkapott a ruhájából egy kést és azzal megvágta a férfi arcát.

A sértett megijedt, megrúgta a nőt, ezt a mozdulatot pedig meglátta a lakás ablakából a nő fia, aki az utcára szaladt, és egy sövényvágó ollóval kétszer ráütött a férfi kocsijának ablakára, ami ettől betört.

Mivel az ütéskor az autó már mozgásban volt, így vádlott cselekménye nem csak a gépkocsiban okozott kárt, de a közlekedés biztonságát is veszélyeztette.

Tekintettel arra, hogy a nő által használt kés és a sövényvágó is alkalmas az élet kioltására, így a vádlottak cselekménye – más bűncselekmények mellett – felfegyverkezve elkövetett garázdaságnak minősül, amelyért akár 3 év szabadságvesztés is kiszabható.

Forrás


Hasonló cikkek