Vádemelés – Kegyetlenül kivégezte kutyáit

A 72 éves tarnaörsi lakos ellen a Hevesi Járási Ügyészség emelt vádat állatkínzás bűntette miatt.

A vádlott öt házőrzőt tartott falusi otthonában, egy anyakutyát és annak négy kölykét. 2019. április 14-én elhatározta, hogy valamennyitől megszabadul. Ezért kora délután egy kisbaltát vett magához, amivel az udvaron agyonütötte az anyát, majd a korábban a nyakába vetett huroknál fogva végigvonszolta a tetemet az utcán a közeli lakatlan telekig, ahol egy romba dőlt házban a törmelékre dobta.

Ezután visszament a lakására, mivel következő áldozatnak az egyik kölyökkutyát szemelte ki. Az udvaron drótot tekert a hangosan szűkölő és vonyító állat nyaka köré, majd – kezében a baltával – azt is vonszolni kezdete az úton a lakatlan ház irányába. A kiskutya eközben a hurok szorításában eszméletét vesztette, így gazdája a már félig élettelen testet húzta a romházig, ahol a baltával bevégezte a cselekményt, agyonverte az alélt állatot.

Az eseményeket tehetetlenül nézték végig a közelben lakó tanúk, közöttük kiskorú gyermekek is, akik nem tudtak ugyan segíteni a kutyákon, de kihívták a rendőrséget. Ezzel megmentették a maradék három kölyök életét, mivel a vádlottnak már nem volt ideje azokat is kivégezni a járőr megérkezése előtt.

Az egyébként büntetlen előéletű idős emberrel szemben az ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság ítélje őt végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre, emellett kobozza el az elkövetéshez használt, lefoglalt eszközeit.

A Heves Megyei Főügyészség Közjogi Szakága jelenleg azt vizsgálja, hogy a férfi esetében fennáll-e az állattartástól történő eltiltás valamennyi törvényben megkívánt feltétele.

A fotó illusztráció.


Hasonló cikkek