Vadítsd meg autód kinézetét villámgyorsan

Már egy néhány éves autó rendszeres használata esetén is jelentkezhetnek a tipikus „tünetek” – a fényezés mattulása, az esetleges feleslegessé vált matricák eltávolításából adódó árnyalati eltérések. A fő bűnös legtöbbször a nap – aki sokat vezet, vagy garázs híján kénytelen a járművet szabad égbolt alatt tartani, de mégis szép, ápolt megjelenésű autóval kíván megjelenni, időnként nem árt egy kis autókozmetika. Következzen néhány tipp, amellyel rövid idő alatt újjá varázsolhatod járművedet.

A következő praktikák nem kizárólag azoknak ajánlott, akik érzékenyek a jármű makulátlan kinézetének kérdésére – legyen szó autóról, motorról, egy frissen kozmetikázott gépjármű kelendőbb a piacon is! Így ha eladáson gondolkodsz, semmiképp ne feledkezz meg a külsőségekről. Teljesen más érzést kelt a vásárlóban egy olyan autóba beülni, amelyik patyolat tiszta, fénylik, nincsenek matt műanyag felületei – röviden, amelyik azt sejteti, hogy igen, ez a gép gondos kezekben volt!

Fényszórókra fogkrém?

Első hallásra sokan hihetetlenül fogadják, de a fogkrém fluorid tartalma miatt kitűnően szolgál a lámpák homályosságának megszüntetésében. Egy vékony réteget rákenve, eldörzsölgetve, majd kis száradási idő után eltávolítva meg fogsz lepődni a végeredményen.

Műanyag elemek ápolása – így lesz a szürkéből ismét fekete

A műanyag elemeket épp úgy lemattulnak, mint az autó bármely más elemei. A jó hír, hogy szilikon spray-vel néhány hetes ápolással visszahozhatod az eredeti színt. A műanyag elemekre ráfújva, elkenve nem csak szebbé teszi a járművet, hanem ápolja is a felületet. Nem kell aggódni, hogy a fényezésre vagy az üvegekre is rámegy az anyag – ezekről a részekről szappanos vízzel könnyedén eltávolítható.

Ha már régóta nem kapott ilyen kezelést, néhány nap múlva elkezd visszamattulni a felszín – azonban ez normális, pár alkalom után azonban meg fogja őrizni új, szebb kinézetét.

Hosszabb élettartam, vadító kinézet – a gumik ápolása

Sokan elhanyagolják a jármű kerekeit, hiszen ki gondolná, hogy a szürke abroncsok nem kizárólag mosást követően lehetnek ismét feketék, mintha most vásároltad volna őket?

Természetesen a futófelületeket elkerülve, glicerinnel átkenve a gumik megszürkült részeit, újra szép fekete lehet, ráadásul a patikában beszerezhető anyag szintúgy ápolja a jármű ezen felületét. A futófelületre azonban még véletlenül se kerüljön, hiszen csúszóssá, balesetveszélyessé teheti a közlekedést.

Következő cikkünkben a polírozásról lesz szó!


Hasonló cikkek