Vadlúd Sokadalom a Vizek Városában

A több mint 200 hektáron elterülő Tatai Öreg-tó Magyarország egyik legidősebb mesterséges tava, amelyet már a honfoglalás korában is hasznosítottak.  Itt ma is számos vízi sportnak hódolhatunk itt, hajókázhatunk a vizén vagy éppen horgászhatunk a partján. A Tatai Öreg-tó partján minden év novemberében különleges látványosság fogadja azokat, akik a vadlúd sokadalmat szeretnék megnézni. Ebben az évben november 26-án érdemes Tatára látogatni.

A tataiak évről évre színes programokkal várják az ide látogató turistákat.  Ilyen program  a Víz Zene Virág fesztivál, Barokk fesztivál, vagy a szabadtéri nyári színházi napok. Kihagyhatatlan, különleges élményekre ad lehetőséget az ősszel megrendezett  Öreg-tavi Nagy Halászat és a Vadlúd Sokadalom.

 

XVI. Vadlúd Sokadalom Tatán

A vadludak vonulása az őszi-téli időszak olyan nemzetközi hírű és különleges eseménye, amely mágnesként vonzza a hazai és külföldi természetkedvelőket, madárbarátokat, madarászokat.

„Amikor egyszeriben tízezrével emelkednek fel a tóról a vadludak. nos, az szavakkal leírhatatlan. Mintha repülőgép-hajtómű indulna el, olyan hangzavarral és szárnycsattogással, szüntelen gágogással feszülnek neki a levegőnek”– számolt be egy látogató egy ilyen élményéről.

A november 26-ára meghirdetett egész napos program során idén mindenkinek lehetősége nyílik az Építők parki madármegfigyelő toronyból a teleszkópos madármegfigyelésre, mellyel szinte testközelből láthatók ezek az egyébként félénk madarak.

16-tatai-vadlud-sokadalom

 

A madárgyűrűzési bemutató mellett előadásokkal, kiadványokkal, élőállatos bemutatókkal, természetvédelmi és környezetvédelmi tanácsadással, természetjáró és ökoturisztikai túraajánlatokkal, csillagászati programokkal és játszóházzal várják az érdeklődőket.

Képek forrása: http://www.hirmagazin.eu/http://www.programturizmus.hu/


Hasonló cikkek