Vajon lesz összefogás a felvidéki magyar pártok között?

A Most-Híd, a kormánykoalíció tagja, valamint a parlamenten kívüli Magyar Fórum óvatosan reagált az MKP kezdeményezésére, amellyel azon tömörülések együttműködését szorgalmazza, amelyeknek fontos a magyar közösség fejlődése.

A parlamenten kívüli Magyar Közösség Pártja (MKP) közölte, a magyar közösség fejlődése céljából kezdeményezi az egységes magyar érdekképviselet létrehozását.

A Most-Híd úgy reagált, kötelességüknek tartják, hogy tárgyaljanak, de nem mindegy, hogy miről. „Mi a fejlődés biztosítéka? A tisztán etnikai alapú politizálás, vagy az együttműködés? A tényekkel alá nem támasztott támadások, vagy az objektív szóhasználat? A Most-Híd az együttműködés pártja.” – közölte a Most-Híd. A párt úgy látja, az MKP fő törekvése az volt, hogy lekicsinyítse azokat az eredményeket, melyeket a Most-Híd elért. „Az MKP folyamatosan ellehetetlenítette a pártok közötti bizalomépítést, főként a választók soraiban. Kérdéses, hogy ezt lehetséges-e még az utolsó pillanatban visszafordítani.” – tette hozzá a Most-Híd.

A Magyar Fórum kitart amellett a véleménye mellett, hogy a magyarok érdekképviseletét ellátó pártok zsákutcába jutottak. „Nem képesek megszólítani a szavazókat. A magyar és a magyar érzelmű választók mintegy hat százaléka már most sem voksol rájuk és nem hisz nekik. A mi célunk éppen az, hogy ezeknek a választóknak legyen érdekképviseletük a parlamentben.” – jelentette ki Simon Zsolt, a Magyar Fórum elnöke.  „AZ MKP-nak elsősorban a Most-Híddal kell megegyeznie. Korábban már sok ilyen próbálkozást láttunk szertefoszlani. Éppen ezért a további tárgyalások kulcsának ezt tartjuk. Azután készek vagyunk tárgyalóasztalhoz ülni.” – tette hozzá Simon.

Forrás: ma7.sk

Fotó: TASR


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek