Vajon megszűnik a szentesi gyermekkönyvtár?

A helyi művelődési, oktatási és kulturális Bizottság elnöke összevonná a szentesi könyvtárat és a gyermekkönyvtárat. Ez ellen tiltakozik a Fidelitas helyi csoportja.

Az összevonás szándékáról már a Szentesi TV-t is tájékoztatták. De ez nincs minden lakos ínyére. Igaz, hogy abban az esetben, ha a két intézményt eggyé olvasztják, helyet és némi energiát tudnának spórolni, hiszen minden könyv egy fedél alatt lenne. Viszont sokak meglátása szerint, e lépés következtében csorbulna a gyermekkönyvtár állománya, hiszen nem férne el az összes könyv és lexikon a Szentesi Városi Könyvtárban.

A Fidelitas nyílt levelet írt Szabó Zoltán polgármester úrnak és a városvezetésnek, hogy tegyenek az összevonás ellen. Mondván a gyermekkönyvtár jelenleg kiváló környezetben található, mert több mint ezer diák tanul a közelében, akik könnyedén hozzájuthatnak olvasmányokhoz, forrásokhoz, érdekességekhez. Ráadásul kizárólag nekik való témákat találnak, így akár kisebb ellenőrzés alatt, sokkal szabadabban, önállóbban mozoghatnak, válogathatnak a művek között.

A tiltakozók szeretnék, ha az önkormányzat kiállna a fiatalság mellett, és arra kérik, ahelyett hogy megszünteti a gyermekkönyvtár önállóságát, inkább fejlessze azt. Hiszen Szentes gyermek és ifjú lakosságának stabil jövőre és értékekre van szüksége. Ennek egyik legbiztosabb forrását egyértelműen a könyvek és a tudás képzik.

A Fidelitas szerint a megtartás mellett szól az is, hogy a gyermekkönyvtár több mint hetvenéves múltra tekint vissza a városban. Így ha megszűnne nemcsak a könyvek egy része és a gyermekek önállósága, de a történelem egy kis darabja is sérülne.

Farkas Cs. Tekla

Kiemelt képünk illusztráció!

Forrás: delmagyar.hu

 

Hazai Tükör | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook

 


Hasonló cikkek