Valaki egy rakás betont öntött a nyárasdi csatornahálózatba, keresik a tettest

Körülbelül 36 méternyi csatornát kell feltörni. Nem tudni, mikor került bele a beton.

A nyárasdi csatornahálózat nagy része 2017-től épült EU-s forrásból. Múlt hét csütörtökön a polgármester, Bacsó László tett feljelentést az ügyben. „Már elkészült a teljes kanalizáció és megkezdődtek a rákötések, ennek kapcsán észleltük a hibát” – magyarázta érdeklődésünkre a polgármester.

Nem tudni, pontosan mennyi beton került a csatornába az Alistál felé vezető út mellett lévő új negyedben található Pálffy utcában, viszont azt legalább 36 méteren fel kell törni.

A polgármester szándékos cselekményre gyanakszik, azt viszont nem tudni, mikor követhették el. A csatorna itt ugyanis nem az utóbbi években, hanem még 2004-ben készült el, 2007-től építettek oda házakat, elvileg tehát az elmúlt 17 évben bármikor belekerülhetett a beton. A kár legalább 20 ezer euróra rúg az előzetes becslés szerint, Bacsó szerint viszont azt nem tudni, nem jutott-e beton a fővonalról a kanalizáció mellékágaiba is.

A rendőrség múlt csütörtökön estig helyszínelt a Pálffy utcában. Idegen vagyon megkárosítása ügyében indítottak büntetőeljárást. Az elkövetőt 3 évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti.

Kövessen minket: Facebook

Külhon | Pannon Hírnök

Forrás: parameter.sk

Archív felvétel – Paraméter


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek