Valami készül a Kárpátaljai Megyei Tanácsban

Olekszij Petrov bejelentette: mint a megyei tanács elnöke nem tűrheti tovább azt, hogy a költségvetési bizottság rossz hatékonysággal használja a rá bízott pénzt. A történet szépséghibája, hogy ezt az ülésszak szünetében, a folyosón mondta…

Azért a megyei tanács legutóbbi ülésén történt egy s más a tanácsteremben is.

Az elmúlt hetekben arról lehetett hallani, hogy megszűnt a Nép Szolgája és a Ridne Zakarpattya frakciójának egysége. Az értesülések arról szóltak, hogy a korábbi szövetségesek egymás háta mögött keresik az alternatív koalíciókötés lehetőségét.

„Végül is a nagy „földindulás” elmaradt, legalábbis egyelőre. Az előzetes információkkal ellentétben nem nyújtottak be bizalmatlansági indítványt Anatolij Poloszkov kormányzóval szemben, de nem került napirendre Olekszij Petrov elnök két helyettesének a menesztése sem, azaz a Porosenko-párti Denisz Man és a Batykivscsinás Andrij Seketa is megőrizte pozícióját. Ám, hogy mit hoz a folytatás, arra nehéz tippelni”

– mérlegel elemzésében a KISZó.

Viszont a megyei tanács állandó bizottságai élén jelentős változások történtek, aminek egyik nyertese a nyolc magyar képviselő alkotta.

Brenzovics László lett a vállalkozásfejlesztési, infrastrukturális, bankügyi és beruházási bizottság vezetője, míg Orosz Ildikó az oktatási, tudományos, művelődési, egyházi, ifjúsági, sport, nemzeti kisebbségi és információs bizottságot irányíthatja, ami az ő hatáskörébe tartozott az előző összehívású megyei tanács idején is.

Emellett a Nép Szolgája, az Andrij Baloga Csapata, a Za Majbutnye és az Ellenzéki Platform–Az Életért frakciói megszavazták a KMKSZ-képviselők indítványát, ami szerint a megyei tanács azzal a kéréssel fordul az államfőhöz, hogy vizsgálják felül a szervezet elnöke, Brenzovics László ellen zajló törvénytelen eljárásokat, és szüntessék meg a magyar intézmények elleni, valós jogalapot nélkülöző vizsgálatokat, vegzálásokat is.


Hasonló cikkek