Valentin-napi programok a Gödöllői Királyi Kastélyban

Sisi királyné kedvenc helye, hazánk legnagyobb barokk kastélya idén sem feledkezik meg a szerelmesek napjáról – adta hírül honlapján az intézmény.

Február 14-én Valentin (magyarul: Bálint) napon a szerelmet ünneplik szerte a világban. A gödöllői kastélyban azonban kilenc napon át, február 11-19-ig tartó programsorozattal várják a szerelmeseket.

 

Belépődíjas és ingyenes programokat egyaránt kínálnak a szervezők.

 

Ismét megrendezésre kerül a már hagyományosnak mondható szívkereső játék. A szíveket a Kastélyparkban lehet megtalálni és okostelefonnal leolvasni róluk a beléjük rejtett üzeneteket. A szerelmespárok, ha visznek magukkal szerelemlakatot, elhelyezhetik azt a Királydombi Pavilon tövében található Szerelemlakatfalon.

 

Illusztráció: Szívet mintázó virágcsokor  (MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)

 

2023-ban is folytatódik a kastélyban élt szerelmes asszonyok életét bemutató állandó kiállítás, amit február 11-én két alkalommal lehet tárlatvezetéssel együtt megtekinteni. Február 12-én pedig Az én Sisim c. időszaki kiállítás látható 15:00-tól.

A szervezők gondoltak az 1 éven aluli gyermekekkel érkező anyukákra, apukákra is. Számukra február 13-án délelőtt kínálnak Valentin-napi tárlatvezetést, melyhez igény esetén babahordozót biztosítanak.

Bővebb információ a programokról a gödöllői kastély honlapján található.

 

Nyitókép: A Gödöllői Királyi Kastély (Fotó: MTI/ Faludi Imre)

Szöveg: Vona Ildikó


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek