Vállalkozói párbeszéd Oroszlányban

Több mint félszázan fogadták el a meghívást, s vettek részt csütörtökön Oroszlány vállalkozói estjén, aminek elsődleges célja – a tájékozódás mellett – az ismerkedés, a személyes párbeszéd, a kapcsolatok elmélyítése.

vallalkozoi14

A sportcsarnok konferenciatermében Lazók Zoltán polgármester köszöntötte a város vállalkozóit, a szolgáltató és az ipari parki cégek képviselőit. Többek között arról szólt, hogy a társaságok már közel 130 Mrd Ft értékben valósítottak meg befektetéseket a településen. Az Ipari Park cím megszerzése óta eltelt időszak alatt megépült gazdasági létesítmények területe közel 120 ezer négyzetméter, a foglalkoztatottak száma pedig az 5 ezer főt is átlépte. Az ott működő vállalkozások árbevétele évente mintegy 240 Mrd Ft-ot tesz ki. A jelenlegi előrejelzések és az előkészítés alatt álló további beruházások alapján, 2020-ig az üzemcsarnokok, épületek területét közel 40.000 m2-rel kívánják bővíteni, illetve ehhez kapcsolódva másfélezer új munkahelyet is szeretnének létrehozni.

A városvezető felhívta a figyelmet arra, hogy hatékonyabban kell a már itt lévő cégektől jelentkező igényeket feltárni és lehetőség szerint kiszolgálni, ugyanakkor ösztönözni kell a helyi szereplők nagyobb arányú szerepvállalását és kisebb helyi vállalkozások fejlődési elképzeléseinek támogatását is.

A legégetőbb gondokat is megfogalmazta Lazók Zoltán, amikor a közlekedési kapacitás elégtelen voltát, a piacképes szakmai képzés rendezetlenségét, valamint a vendég munkaerő elhelyezésére alkalmas szálláshelyek hiányát említette.

 


Hasonló cikkek