Változások október 1-től Szlovákiában

A válságstáb nyilvánosságra hozott döntései alapján összefoglaljuk az eddig ismert változásokat, amelyek október 1-től életbe lépnek.

10 négyzetméter egy emberre
Az üzletekben és a bevásárlóközpontokban október 1-jétől kötelező lesz a maszkviselés, a fertőtlenítés és a kétméteres távolságtartás. Korlátozzák a vásárlók számát is. Csak annyi embert lehet beengedni, hogy 10 négyzetméternyi területre jusson egy vásárló. A szabályok betartását az üzlet alkalmazottainak kell ellenőrizniük a belépésnél.

Iskolai maszkviselés
A középiskolákban és az alapiskolák felső tagozatán továbbra is kötelező lesz a maszkviselés, az alsó tagozaton továbbra is ajánlott.

A szabadban is kötelező
Ismét kötelező lesz a szabadban is szájmaszkot viselni, ha kétméteres környezetünkben olyan személy tartózkodik, aki nem él velünk egy háztartásban. Kétméteres távolságon kívül nem kötelező a maszk.

Tömegrendezvények nélkül
Októbertől tilos tömegrendezvényeket tartani Szlovákiában, kivételt csak az esküvő, a temetés, a keresztelő és az államigazgatási és közigazgatási szervek ülésezése képez, továbbá az olyan rendezvények, amelyen valamennyi résztvevőnek negatív vírustesztje van. Feltehetően betiltják a sportrendezvényeket, a céges rendezvényeket és a miséket is. Nem ajánlott családi ünnepségeket sem tartani.

A Fortuna liga küzdelmeit, így a DAC meccseit is nézők nélkül rendezhetik meg, de még az se biztos, hogy egyáltalán lesznek-e mérkőzések októbertől.

Forrás: ma7.sk

Fotó: TASR


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek