Vár mindenkit a Siklósi Nyár

Az elkövetkező hetekben, nyáresténként  Siklóson a vár kertje, udvara számos programmal várja a baranyai kisváros lakóit, az oda érkező turistákat.  A város ugyanis ismét szeretné a megújult várat, mint szabadtéri programok helyszínét újra visszahelyezni a kulturális turizmus térképére.

 A színházi bemutatók sorát a Kaposvári Roxínház előadásában az Indul a bakterház nyitotta a várudvarban, amit június 22-én a Siklósi Várból útjára induló huszár katonai hagyományőrző emléktúra, a Tenkes Hadjárat követ. Június 24-én, Szent Iván éjjelén pedig, a sötétedés után a várudvarban jelképes tűzet gyújtanak, ami mellett az Adagio együttes műsorát hallgathatják meg az érdeklődők. A júniusi programok sora a június 25-én és 26-án az újjászülető Siklósi Nemzetközi Fúvószenekari Fesztivállal zárul.

 A nyár során a szabadtéri színpadon látható lesz még a Grease, a Dzsungel könyve. A  Nemzeti Lovas Színház pedig az  ókorba röpíti vissza a nézőket a szabadtéren először  látható a Gladiátor című musicallel.

 Mindemellett a történelem iránt érdeklődők várjátékok formájában kétszer  a középkorban találhatják magukat, részt vehetnek  Luxemburgi Zsigmond Lovagi Tornáján, valamint  Siklós törököktől való visszafoglalását is átélhetik.

 A nyár zárásaként és egyben az iskolai, egyetemi félévek nyitányaként  a Color Night keretében a vár ódon falai között a fiatalok színes álmai elevenedhetnek meg, a buli tarka porok szélnek eresztésével indul, amit  a Mary PopKids koncertje követ és a dj-k műsorát kísérő színes fényekkel ér véget.

 


Hasonló cikkek