Városban 130-cal, forgalomból kivont járművel

Avatar

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalom Ellenőrző Alosztály munkatársai rendszeresen végeznek sebességmérést a megye közútjain. Az ellenőrzések célja a közúti közlekedési balesetek megelőzése, a jogsértő és balesetveszélyesen közlekedő járművezetők forgalomból történő kiszűrése. A rendőrök az elvégzett kockázatelemzések adatai alapján, a leginkább balesetveszélyesnek minősített útszakaszokon ellenőrzik a közúti közlekedésre vonatkozó szabályok betartását. A sebességmérés tapasztalatai azt mutatják, hogy a járművezetők továbbra sem számolnak a gyorshajtás kimagasló baleseti kockázatával.

A 2020. szeptember 28-án végzett ellenőrzés alatt kirívó eset ezúttal is volt. A 38- as számú főút 22 km szelvényénél Virányosnál egy személygépkocsi a megengedett legnagyobb 50 km/h sebesség helyett 134 km/h sebességgel közlekedett, ezért a járművezető 300.000 forint összegű közigazgatási bírságra és 8 büntetőpont kiszabására számíthat. A rendőrök az ellenőrzés alatt megállapították azt is, hogy a jármű ki van vonva a forgalomból, amiért a gépjárművezetővel szemben külön szabálysértési eljárást is kezdeményeztek.

A rendőrség nem győzi elégszer hangsúlyozni, hogy a gyorshajtás a közúti balesetek egyik legfőbb oka! Sebesség túllépése esetén sokszorosára nő a fékút, és a vezető nem ura többé a járművének! A gyorshajtó járművezető felelőtlen magatartásával ráadásul nem csak a saját, de mások testi épségét is veszélyezteti! A rendőrség óva inti a járművezetőket, és felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a közúti közlekedési szabályokat mindig tartsák be! Ne feledjék, a sebesség helyes megválasztásával megelőzhetőek a közúti tragédiák!

police.hu


Hasonló cikkek