Egy rendőr és két másik személy eszméletlenségig vert egy személyt

A szlovák Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) testi sértéssel és garázdasággal gyanúsított meg 3 személyt, egy városi rendőr is az elkövetők közt van – mondta el Michal Slivka rendőrségi szóvivő.

Az eset még tavaly augusztus 1-jén történt az esti órákban, egy besztercebányai téren. A szóvivő szerint három személy előbb elkezdett kötekedni egy férfivel, majd az egész tettlegességig fajult.

A nyomozó eddigi megállapítása szerint a támadás motívuma az etnikai hovatartozás iránti nyilvánvaló gyűlölet volt, valamint az, hogy a férfivel volt egy nő is, aki a társadalmi többségbe tartozik.

Slivka szerint a támadók még azt követően sem álltak le, hogy az áldozat már eszméletlenül hevert a földön. Mint kiderült, az elkövetők között egy városi rendőr is van.

A három támadót gyűlöletből elkövetett testi sértés miatt 5-től 12 évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti, míg garázdaságért 3 évet kaphatnak.

Forrás: parameter.sk

Fotó: Cséfalvay Á. András – illusztráció

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek