Városnéző kisvonat indul Kecskeméten

Május utolsó hétvégéjén debütál a SI HU névre keresztelt kecskeméti városnéző kisvonat. A járatai a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház mellől indulnak, de a szerelvény elhalad majd a Vasútállomás és a Kosárlabda Akadémia épülete előtt is.

A május 29-től induló járatok a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház elől fognak indulni, és jegyeket is itt lehet majd váltani. A vonat a kiskörútról lekanyarodik a palotáiról híres Rákóczi útra. A sétánytól ezután tovább halad a Vasútállomás épületéhez és a parkhoz, majd visszakanyarodva megkerüli azt. A Rákóczi út újabb érintése után visszatér a kiskörútra és egészen a Kosárlabda Akadémia épületéig, vagyis a régi uszodáig viszi utasait. Végül az ottani körforgalomban visszakanyarodik a belváros felé, hogy elkezdje következő 35 perces körútját.

A körjáratokon kívül lesz lehetőség a vonat bérlésére különböző eseményekre, rendezvényekre, Ilyenkor azonban a körjáratok ki fognak maradni. Az aktuális menetrend mindig elérhető lesz a közösségi oldalon. Az utazáshoz pedig védettségi kártya nem lesz szükséges. – számolt be róla a hiros.hu

Schóberné Polyák Ilona a kisvonat megálmodója, ügyvezetője és sofőrje elmondta, hogy csak emiatt végezte el a D kategóriás tanfolyamot és szerzett jogosítványt a járműre. Valamint, hogy hétköznap délutánonként 3 járat indul, hétvégén pedig több járattal fog üzemelni a kisvonat.

Juhász Márta

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

 


Hasonló cikkek