Vásárhely: lufimentes állattenyésztési napokat tartanak

Az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok szervezői nemet mondtak a léggömbökre, így a kiállítás területére nem lehet majd lufival bemenni

Országosan egyre több helyen igyekeznek nemet mondani a sokszor vidám, de környezetre annál károsabb léggömbökre. Van, ahol a ballagásokat is e nélkül tartják már, hiszen a felengedett lufik ártalmasak, többek között a madarakra és szennyezik a környezetet.

A színes ballonok, bár boldogságot sugározhatnak, az eljárás, amivel készülnek korántsem olyan barátságos. Nehézfémet és műanyagot is tartalmaznak, amik kifejezetten nehezen bomlanak le. Emellett kisgyermekekre is veszélyes lehet, ha figyelmetlenek vagyunk, ugyanis a kipukkasztott lufit lenyelhetik vagy felszippanthatják.

De mi köze mindennek a szeptemberben megrendezendő állattenyésztési napokhoz?

Ez a program kifejezetten kedvelt a családok körében is, és a gyerekek nagy szeretettel sétálgatnak lufikkal a kiállítási térben, de az állatok könnyen megijedhetnek a színes, sokszor kellemetlen hangú vagy hirtelen elengedett lufiktól, ezért balesetveszély van kilátásban.

Mivel mindent szeretnének megtenni a biztonság érdekében, emberek és állatok részéről is, a szervezők csatlakoztak a vásárhelyi Szabadság téri Óvoda Klímanócska programjának „Mondj nemet a lufira” elnevezésű kezdeményezéséhez.

Bozókiné Szabó Ildikó a radio7.hu-nak a következőt nyilatkozta az ötlettel kapcsolatban:

Megkértük a kiállítókat, árusokat, látogatókat, hogy ne vigyenek be a kiállítás területére léggömböket, mert azok riogatják az állatokat.

Az Állattenyésztési Napokon tehát nem lesz lufi, mindenkit arra kérnek, tartsa tiszteletben a döntést, és a kiállítótérben ragaszkodjon a szabályhoz, hiszen a programok léggömbök nélkül is kifejezetten tartalmasak, élvezhetőek kicsik és nagyok számára is.

Farkas Cs. Tekla

Kiemelt képünk illusztráció!

Hazai Tükör | PannonHírnök 

Facebook


Hasonló cikkek