Vasúti felújítás miatt változik a forgalmi rend a 6-os főúton Százhalombatta és Ercsi között

A Százhalombatta és Ercsi közötti 15,7 kilométer hosszú vasútvonalszakasz felújítása miatt szerda reggel 8 órától változik a forgalmi rend a 6-os főúton, ahol korrekciós útszakaszt építettek és erre terelik a közlekedőket – tájékoztatta a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kedden az MTI-t.

A közlemény szerint az újonnan létesült korrekciós nyomvonal mindkét végpontján félpályás terelésre kell számítani, az ideiglenes forgalomterelés ideje alatt 60 kilométeres óránkénti sebességkorlátozás lesz érvényben az érintett útszakaszon. A forgalmat jelzőlámpás irányítással segítik. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. fokozott odafigyelést kér a közlekedőktől a megváltozott forgalmi rend bevezetése miatt.
Az ideiglenes forgalomkorlátozás várhatóan 2020. augusztus közepéig tart, azt követően a főút korrekciós nyomvonalán mindkét sávon zavartalanná válik a közlekedés.

A közleményben kitértek arra is, hogy Százhalombatta és Pusztaszabolcs között a teljes vasúti pályát korszerűsítik, új elektronikus biztosítóberendezést, korszerű utastájékoztatási és távközlési rendszert építenek ki. A fejlesztés eredményeként a vonal kis szakaszán 120, nagyobbrészt azonban 160 kilométeres óránkénti sebességgel haladhatnak majd a vonatok, valamint megújul több állomás és megállóhely is.
A fejlesztés európai uniós és hazai forrás felhasználásával, az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg.


Hasonló cikkek