Védett patakban pancsolt egy szlovák parlamenti képviselő

Romana Tabaková (OĽaNO) parlamenti képviselő a közösségi médián osztott meg egy fotót a magas-tátrai kirándulásáról. Az internetezők azonban hamar kiszúrták, hogy Tabaková a képen épp egy védett patakban fürdik.

Tabaková a helymegjelölésénél is hibát vétett, mivel a fotónál a Tar-pataki-vízeséseket (Studenovodské vodopády) adta meg. „Helytelenül jelöltem meg a helyet. Egy patakban voltam, nem a vízeséseknél. Vállalom a felelősséget, ha tiltott dolgot tettem. Személy szerint csak a tengerszemekben való úszás tilalmáról tudtam. Elnézést kérek!” – írta Tabaková a bejegyzése alatt, amelyet azóta már eltávolított a közösségi médiáról.

A Tátrai Nemzeti Park (TANAP) tengerszemeiben és patakjaiban szigorúan tilos a fürdőzés, ezzel egyetemben a vizek szennyezése is, ezért a TANAP vizsgálatot indíttatott a képviselő ellen.

A Szlovák Állami Természetvédelem szóvivője, Kristína Bocková elmondta, hogy károsnak tartják az ilyen tiltott tevékenység reklámozását. „Reméljük, hogy a nemzeti parkba látogatók többsége tiszteletben tartja a törvényeket és a természetet is” – tette hozzá Bocková.

A vizsgálatok után a képviselőre a természetvédelmi törvény alapján szankciókat szabhatnak ki.

Külhon | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek