„Végre nyert az igazság” – a meggyilkolt újságíró és menyasszonya családja elégedett a bíróság döntésével

A három évvel ezelőtt, 2018 februárjában meggyilkolt újságíró, Ján Kuciak és menyasszonya, Martina Kušnírová családja a Legfelsőbb Bíróságának keddi döntését az igazságszolgáltatás győzelmének tekintik.

A tragikus sorsú fiatalok szülei elégedettek a mai döntéssel. Úgy vélik, hogy a Speciális Büntetőbíróság igazságos döntést hoz az ügyben. „Örülök, hogy az igazságosság győzött. Ez az első kiáltás a sötétségbe az igazságosságért. Nemcsak két gyermekünk, hanem a jövő generációi és az újságírók számára is, hogy ne féljenek tollat ragadni.” – nyilatkozta Zlatica Kušnírová, aki tovább küzd az igazságért, és úgy véli, hogy a büntetőbíróság “határozottan jobban fog dönteni”.

Jozef Kuciak, a meggyilkolt újságíró apja elégtételként éli meg a Legfelsőbb Bíróság mai határozatát.

Ahogy arról percről percre formátumban beszámoltunk, a Legfelsőbb Bíróság kedden 17 óra után úgy döntött, a Specializált Büntetőbíróságnak (ŠTS) újra kell tárgyalnia a Kuciak-gyilkosság ügyét.

A Legfelsőbb Bíróság egyszersmind elismerte Szabó Tamás vádlott bűnösségét Molnár Péter vállalkozó meggyilkolása ügyében. Peter Paluda, a bírói szenátus elnöke szerint az ŠTS tavaly szeptemberben elhamarkodottan döntött Marian Kočner és Alena Zsuzsová felmentése mellett. „Nem vett figyelembe minden körülményt, nem indokolta meg egyértelműen a döntést és nem végzett el minden bizonyításfelvételt” – tette hozzá.

Külhon | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

Forrás: TASR/parameter.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek