Vegyszermentes vízfertőtlenítés

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Janus Pannonius Klinikai Tömbjében helyezték üzembe Magyarország első kórházi, elektrolízisen alapuló vízfertőtlenítő rendszerét.

 Hazánkban jogszabály írja elő az egészségügyi intézményeknek a mikrobiológiailag tiszta használati és ivóvíz szolgáltatást. Országos szinten újdonságot jelent a pécsi Klinikai Központ legnagyobb telephelyén – az egykori 400-ágyas klinikán – üzembe helyezett vízfertőtlenítő rendszer.

 Az innovatív rendszer egyaránt hatásos a legionella és egyéb baktériumok ellen, e mellett védi a csővezetéket is. A hazánkban gyártott vízkezelő rendszer nem csak a mikrobiológiai tisztaságot garantálja a vízhálózatban, de az elektrolízisen alapuló technológia minimális vegyszerhasználat mellett, íz és szagmentesen állítja elő a legszigorúbb előírásoknak is megfelelő rendkívül alacsony csíraszámú ivóvizet.

 Mint Decsi Tamás, a Klinikai Központ főigazgatója elmondta, a teljesen önerőből megvalósított beruházás teljes védelmet jelent az ivóvízhálózatot fenyegető bakteriális fertőzésektől. Kitért arra is, korábban számos módszerrel próbálkoztak, de egyik sem jelentett teljes védelmet az úgynevezett legionárius betegséggel szemben.

 A rendszer telepítését végző cég ügyvezetője, Galambodi Attila az általuk alkalmazott vízfertőtlenítő eljárás újdonságáról szólva kiemelte,a rendszer vegyszermentesen, só és áram felhasználásával hoz létre  koncentrált fertőtlenítő folyadékot .  Kiemelte, az általuk gyártott vízfertőtlenítő rendszert 32 országban alkalmazzák intézményekben, településeken.

 

 


Hasonló cikkek