Velemi Gesztenyenapok

Színes kulturális programokkal, kézműves termékekkel, népi iparművészekkel és kirakodóvásárral várják Velemben az odalátogatókat, a 22. alkalommal megrendezett gesztenyefesztiválon, október 4-5 között.

PTV Fotó: illusztráció
PTV Fotó: illusztráció

A Velemi Továbbképzőház területén, a Népi Kézműves Műhelyrendszer hangulatos épületei között amatőr művészeti csoportok bemutatóival, hagyományőrző programokkal, vásári komédiákkal, valamint koncertekkel is találkozhatunk.

A szombati megnyitó után a BE-JÓ Táncegyüttes, Tolnay Veronika és a Balogunyomi kórus lép színpadra, majd a Szamóca Színház, az Ataru Taiko Ütősegyüttes és a Solti Lajos színház műsorait tekinthetjük meg. A programokat végül a Boglya Népzenei Együttes zárja, szombaton.

Vasárnap délelőtt fellép a Tulipánt, a Hajnalcsillag Néptáncegyüttes, délután pedig a Dobroda zenekar, a Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttes és az Ispiláng együttes.

A gyerekeket mindkét nap ingyenes ugrálóvár és arcfestés várja.

A programok mellett az MTVA, egy külön erre a célra kihelyezett sátorban (az Alkotóház, Stirling villa területén) várja kicsik, nagyok, fiatalok és idősek jelentkezését, hogy az ott elkészült fotókkal, a megújult közösségi média aktív résztvevőjévé, szereplőjévé váljanak. 

Illusztráció
Illusztráció

Az Arculati fotózás során egy portrékép készül, ami az M1 tévécsatorna képernyőjén, a reklámok és ajánlók előtt szerepel majd. A fotózásról és a felhasználás pontos technikai részleteiről a helyszínen érdeklődhetnek.

Sok szeretettel vár mindenkit Velem Község Önkormányzata!


Hasonló cikkek