Véradás határon innen és túl

 

Hétfőn délután érkezett Miskolcra a két ultrafutó, Sperka Tamás és Nárai Balázs, akik vállalták az ötszáz kilométeres futást, a Vereckei-hágótól indulva Budapestig, hogy felhívják a figyelmet a véradás fontosságára és a határon túli magyarokkal való összetartozásra.

Gui Angéla, az esemény ötletgazdája (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

Az Országos Vérellátó Szolgálat már többedszerre rendezte meg a véradással egybekötött jótékonysági futást. A borsodi megyeszékhelyen, az utolsó szakaszon Deák Bárdos Mihály Európa-bajnok birkózó és a Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola tanulói is csatlakoztak a két sportolóhoz.

Érkeznek a futók Miskolcra (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

Nagy Sándor, az Országos Vérellátó Szolgálat egyik szakmai vezetője elmondta, hogy évközben 1600-1800-an adnak vért naponta, ám a nyári időszakban jóval kevesebben mennek el véradásra a hőség, az allergiaszezon és a szabadságolások miatt. Ezért van különösen nagy szükség az ilyen figyelemfelkeltő rendezvényre.  A miskolci véradáshoz a Megyeháza biztosított helyszínt, ahová este hatig egymás után érkeztek a véradók.

Gui Angéla, a rendezvény ötletgazdája elmondta, először egy kárpátaljai gyermekotthonban álltak meg, ahol a kápolnát avató ünnepségen is részt vettek, majd a Felvidékről jöttek Miskolcra.

Ünnepélyes köszöntő a célszalagnál (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

Kedden Egerben tartottak véradást,  Budapestre pedig az eltervezett ötszáz kilométer megtétele után szerdán érkeztek meg a futók.


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek