Véradást szervezett a szegedi ÁGOTA Alapítvány

Az alapítvány az állami gondoskodásban élő gyerekeket támogatja. Most viszont egy másik jó ügy mellett is kiállt: először, de nem utoljára szervezett véradást.

Több tucatnyi önkéntes vett részt az eseményen, melynek lebonyolításában természetesen a Vérellátó Szolgálat is segített. A résztvevők között voltak rendszeres véradók és olyanok is, akiknek ez volt az első alkalom.

Kothencz János, az ÁGOTA létrehozója, úgy véli jó, hogy motiválnak másokat, a véradó lehetőségeket pedig szeretnék rendszeressé tenni.

A járványügyi helyzetben különösen fontos cél az ország vérkészletének folyamatos biztosítása, ezért kötelességünknek éreztük, hogy eleget tegyünk a Vérellátó Szolgálat regionális központja kérésének, és mi is segítsünk – áll a közösségi oldalukon.

Az Országos Vérellátó Szolgálat szerint az ismert véradást szervező intézmények mellett, nagy jelentősége van az olyan alkalmaknak és szervezeteknek is, amik eddig nem foglalkoztak ilyesmivel. Hiszen minél több helyszínen érik el az embereket, annál inkább sikeres lesz a vérkészlet fenntartása.

Az Alapítvány által létre hívott program sikerét bizonyítja, hogy akadt olyan, aki a megyén túlról érkezett, mint például Kőszegi Eszter, Szolnokról.

Régebben rendszeres véradó voltam, gyermekeim születése után vérszegény lettem egy időre, így sokáig nem adhattam vért. Amióta újra megtehetem, mindig jelentkezek, mert humánus cselekedetnek tartom. Nincs benne semmi kellemetlenség, nem kerül semmibe és mégis segíteni tudunk vele másokat. Arról nem beszélve, hogy csak egészséges ember adhat vért, tehát ez azt is jelenti, hogy én magam egészséges vagyok. Ami, az utóbbi időben láthatjuk csak igazán, nagyon fontos – mesélte véradás közben .

Remélhetőleg ez az akció tovább ösztönzi az önkénteseket: aki teheti, menjen vért adni, mert egy karnyújtással életet menthet, ráadásul saját egészségét is ellenőriztetheti.

Farkas Cs. Tekla

Forrás/Nyitókép: ÁGOTA Alapítvány közösségi oldala

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök 

 


Hasonló cikkek