Verekedve követelte a fizetését

A Szentendrei Járási Ügyészség indítványt tett annak a szír férfinak a letartóztatására, aki dulakodva követelte a fizetését egy pomázi üzemben.

A bűnügy gyanúsítottja, egy szír férfi 2013 januárjában érkezett Magyarországra. Menekült státusz iránti kérelmét elutasították, jelenleg oltalmazottként tartózkodik Magyarország területén. A férfi egy pomázi üzemben sofőrként dolgozik.

2019. október 9-én, miután megtudta, hogy az előre tervezett feladatai mellett újabb feladatokat kap, dobálni kezdte az áruval megrakott rekeszeket, ezért az üzem vezetője hazaküldte a dühöngő férfit.

A gyanúsított délután visszatért a munkahelyére és az üzem vezetőjétől emelt hangon a fizetését követelte. A férfi a főnökéhez lépett, megragadta a pólóját és a nyakánál fogva rángatta őt. A gyanúsított ezután a gépkocsijához ment, magához vett egy gáz-riasztó fegyvert és azzal a munkatársai felé hadonászott. Az üzem vezetőjének azt kiabálta, hogy „visszajövök, és meg foglak ölni!”, majd kihajtott a kapun.

A gyanúsított az erőszakos és fenyegető fellépése ellenére nem kapta meg a követelt pénzt.

Az önbíráskodás bűntettével gyanúsított férfi elrejtőzésétől, szökésétől életkörülményei miatt tartani kell. Ez a körülmény a letartóztatásával akadályozható meg.

A Szentendrei Járási Ügyészség ezért tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának elrendelésére.

A címlapfotó illusztráció.


Hasonló cikkek