Tarkovič állásába került a szlovákok veresége

Nem várt fordulat a szlovák labdarúgó-válogatott 1:0-s veresége Kazahsztántól Nagyszombatban, a Nemzetek Ligája C divíziójának mérkőzésén. A kudarc a szövetségi kapitány állásába került. 

A kazahok elleni vereség nehéz és megalázó számomra. Úgy gondolom, hogy a fehéroroszok elleni újvidéki mérkőzéshez képest javult a teljesítményünk, a tizenhatosban viszont nem voltunk elég élesek, a bekapott gólnál pedig egy olyan szituációban mondtunk csődöt, amire kifejezetten készültünk. A gól kicsit térdre kényszerített minket és utána Škriniar sérülése sem segített rajtunk. A szünet után felélénkült a játékunk, helyzeteket dolgoztunk ki, de nem voltunk elég effektívekˮ – összegezte a mérkőzést Štefan Tarkovič.

A vereség hatására a trénert kedd délután menesztette állásából a Szlovák Labdarúgó-szövetség végrehajtó bizottsága. Egyúttal az is eldőlt, hogy a hátralevő két júniusi NL-meccsen Tarkovič két asszisztense, Marek Mintál és Samuel Slovák irányítja majd a válogatottat. Ján Kováčik, a SFZ elnöke elmondta, szlovák vagy cseh utódban gondolkodik.

A szövetségi kapitány a lehangoló szurkolói kulisszáról is szót ejtett a meccs után, miután a nagyszombati stadionba csak 4000 néző látogatott ki, a nagyjából 200-250 kazah szurkoló pedig a mérkőzés nagy részében hangosabb volt a hazaiaknál. „Negatív élmény volt a füttyszó és a fújolás, de ha 1:0-ra kikapsz Kazahsztántól hazai pályán, akkor az emberek nem fognak tapsolni. Ilyesmi csak Magyarországon történik meg. A szurkolók reakciója érthető.ˮ

Forrás: ujszo.com

Fotó: Rendőrségi felvétel

Amennyiben tetszik a tartalmak, tudósítások, hírcikkek sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek