Vérlázító: gyereke kormányzott az anyja helyett

Közösségi összefogással sikerült elkapni azt a 49 éves budapesti anyát, aki átengedte egy forgalmas fővárosi úton a volánt gyerekének – adta hírül a budapesti rendőrség.

Facebook-bejegyzésben közölte a BRFK, hogy a január 25-i RTL Híradóban bemutatott képsorok után sikerült azonosítani azt a nőt, aki gyermekének átengedte a kormányt a ferihegyi gyorsforgalmi úton, és ellene eljárást indítottak.


Magáról az esetről az RTL azt írja: a gyerek az anyja ölében ült, úgy kormányozta az autót. Az őket levideózó autós szerint a felelőtlen felnőtt és gyermeke több mint ötvennel mehetett az autóval. Természetesen próbálta figyelmeztetni a nőt, hogy ez veszélyes, hagyja abba, amit csinál, de nem sok sikerrel.

Az ügyről szintén beszámoló bpiautosok.hu megjegyezte: a volán mögött ülő hölgy cselekedete rettentően felelőtlen volt saját magára, a gyermekre és a többi közlekedőre nézve is, ugyanis

a Ferihegyi Repülőtérre vezető út sokszor még az esti órákban is egy igen forgalmas útszakasz, ahol a megengedett legnagyobb sebesség 70 km/h.

Egy esetleges veszélyhelyzetben, a felelőtlen hölgy biztosan nem tudott volna megfelelően reagálni – tették hozzá.

A nőre egyébént szabálysértési eljárás vár, ami azt jelenti, hogy pénzbírság lesz a legnagyobb büntetése, de akár a jogosítványát is elvehetik.

 

HírMix | Pannon Hírnök 


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek