Versfelolvasás után az eladási listák élén

Amanda Gorman az Amazon bestseller listájának élén találta magát könyveivel, miután felolvasta versét Joe Biden beiktatási szertartásán.

Amanda Gorman nem csak a legfiatalabb költő volt, aki az Egyesült Államok történelmében verset olvashatott föl ezen az eseményen, hanem egy nem várt eredmény is született egyben. A költemény, melynek a címe The Hill We Climb, olyan sikert aratott, amire senki nem számított, főleg nem annak szerzője. Gorman két eddigi könyve az Amazon eladási listájának 1. és 2. helyére került alig néhány nap leforgása alatt.

A mindössze 22 éves, Los Angeles-i Amanda Gorman már egészen fiatal kora óta publikál, 2014-ben a Nemzet Fiatal Költőjének választották. A versfelolvasás után többek között Barack Obama és Hillary Clinton is elismerését fejezte ki Twitteren keresztül. Első önálló verses kötete 2021 szeptemberében jelenik meg, és már elő is rendelhető.

Forrás: Independent

Kultúra | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook


Fritsi Péter

Gyerekkorom óta szoros kapcsolat fűz a könyvekhez, olvasáshoz. Legfőbb életterem a könyvtár. Könyvtárosi munkám mellett újságírással foglalkozom.

Hasonló cikkek