Vértessomló – Sváb Kupa első forduló: mindkét korosztályban a házigazdák győztek

A Sváb Kupa elnevezésű teremlabdarúgó torna 16. sorozata indult útjára szombaton Vértessomlón

az U9-es korosztályban a házigazdák, Környe, Kecskéd és a Vértesi Erőmű, míg a felnőtteknél ez utóbbi csapat helyett a Várgesztes részvételével. Jó pár esztendeig csak a felnőttek küzdöttek a kupáért, azonban 2012-től, tehát már hat éve a gyerekeket is „befogták”. Mivel a gesztesi kis focisták is vértessomlói színekben rúgják a bőrt, az utánpótlásnál hagyományosan a Vértesi Erőmű szerepel negyedik gárdaként.

A kicsik hat mérkőzést játszottak délelőtt, ez idő alatt pontosan 32 gól született, ebből arányaiban a legtöbbet, 14-et a házigazdák szereztek. A nyitómeccsen négyet rúgtak az erőműnek, miközben csak egyet kaptak, második mérkőzésükön a Kecskédet 6-1 arányban múlták felül. A környeiek is győztek a kecskédiek ellen 5-1-re, az erőművel viszont 2-2-es döntetlen született. A tatabányai gárda a Kecskéd elleni mérkőzést 5-0-s győzelemmel zárta, így nagy várakozás előzte meg a forduló utolsó találkozóját, hiszen azon dőlt el az első három hely sorsa: bármelyik csapat győz, az zárja élen a fordulót, döntetlennél a Környe másodikként végez, ám ha vereséget szenved, sem mindegy, hány gólt kapnak, és szereznek. A tétnek „megfelelően” a vendéglátók nagy elánnal, és a szurkolók „csak a Somló!” buzdítása mellett vágtak bele a 15 perces játékidőbe, amely végül 4-1-es győzelmükkel zárult, így 9 ponttal verekedték magukat a forduló tabellájának élére. Mivel az Erőmű és a Környe is 4-4 pontot szerzett, a gólkülönbség döntött a tatabányai gárda javára, a környeieknek meg kellett elégedniük a harmadik hellyel, míg a nullpontos Kecskédnek a negyedikkel.

Mint egy vízilabda meccs. Mennyi? 10-6? Nem tudom. Sok… – délután az öregfiúk első mérkőzésének második félidejében már a szurkolók is csak találgatták, mennyi lehet a Várgesztes – Vértessomló mérkőzés eredménye, mígnem a bíró „dokumentált”: a házigazdák 13-6 arányban győzték le a szomszédvár együttesét. A következő meccsükön már kissé megszenvedtek a Kecskéddel, és 6-6-os döntetlen született, a Környe ellen azonban ismét felszívták magukat és 8-4-re győztek.

A felnőtteknél egyébként évek óta a Kecskéd hódítja el a kupát, az idei nyitányuk azonban nem sikerült túl fényesre. A Környével is egalizáltak (6-6), a Várgesztestől pedig 6-5-re kikaptak. A gesztesiek 7-3 arányú vereséget szenvedtek el a Környétől, így délután a záró, Vértessomló-Környe összecsapás is a délelőttihez hasonló téttel indult, s végül szintén a házigazdák sikerével zárult.

A felnőttek fordulóját tehát a Vértessomló nyerte meg 7 ponttal, második helyen végzett a Környe 4 ponttal, harmadikon zárt a Várgesztes hárommal, míg negyediken 2 ponttal a Kecskéd.

A ranglista azonban természetesen még az utánpótlás korosztálynál és a felnőtteknél is változhat, – volt is ilyenre példa az eltelt 15 év alatt – hiszen az, hogy végül kihez kerül a Sváb Kupa, a következő hetekben dől el a sorozatmérkőzések további helyszínein: január 27-én Környén, február 3-án Kecskéden, majd 10-én Várgesztesen.


Hasonló cikkek