Vesszen el minden reggel Kovács Patrícia delejes tekintetében!

A Monarchia leghíresebb kurtizánjának utolsó napjait feldolgozó Félvilág-ot december 30-án tűzi műsorára a Duna TV, de nekünk már volt szerencsénk látni, és 2015 magyar filmjei közül a Liza, a rókatündér és a Saul fia mellett még ez az erotikus pszichodráma emelkedik ki.

Kritikusunk elragadtatással számolt be Gryllus Dorka és Kovács Patrícia játékáról, szerinte “nemcsak magyar viszonylatban, hanem úgy általában az egész filmtermést” szemlélve is az élbolyban vannak. Kovács Patrícia formálja meg Mágnás Elzát, Gryllus Dorka karót nyelt komornaként dolgozik neki, az események tragikus láncolatát pedig a cselédlánynak felvett Döbrösi Laura indítja be.

A Félvilág plakátja

Forrás: Frank Rizzomiddleon20382923

A tévépremierig szűk két hét van hátra, de hogy a várakozást megkönnyítsük, kisorsolunk öt darabot a Félvilág csodaszép plakátjából. A három főszereplőt vibráló közelségben ábrázoló poszter Frank Rizzo keze munkáját dicséri. Ha ön lesz az egyik szerencsés, kirakhatja a plakátot a hálószobája falára, és ébredés után egyből Kovács Patríciával nézhet farkasszemet. 

Ha szeretné megnyerni a Félvilág egyik plakátját, nem kell mást tennie, mint megválaszolnia az alábbi kérdést, s a helyes választ a lakcímével együtt elküldeni a filmklub@origo.hu címre. A levél tárgya “Félvilág” legyen, egy olvasó csak egy választ küldhet be.

Szász Attila rendező és Köbli Norbert forgatókönyvíró eddig két közös filmet jegyzett, A berni követet és Félvilágot. Az alábbi színészek közül melyik szerepelt mindkettőben?

A) Szabó Kimmel Tamás
B) Kulka János
C) Fekete Ernő

A játék ideje: 2015. december 17. – december 27. A sorsolásra 2015. december 28-án kerül sor. A játékban az Origo Zrt. munkatársai nem vehetnek részt, a nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben kérdés merült volna fel önben a játékkal kapcsolatban, azt itt felteheti.

Leizzadtunk az izgalomtól, mire az ágyhoz értünkhttp://www.origo.hu/filmklub/blog/elozetes/20150813-leizzadtunk-az-izgalomtol-mire-az-agyhoz-ertunk-felvilag-elozetes-kovacs-patricia-gryllus.htmlNegyven fölött már szaga van a nőknekhttp://www.origo.hu/filmklub/blog/kritika/20151209-ez-mar-a-harmadik-zsenialis-magyar-film-iden-felvilag-kritika-gryllus-dorka-kovacs-patricia.htmlNocsak, már van jó magyar thriller is!http://www.origo.hu/filmklub/blog/kritika/20140220-kritika-szasz-attila-a-berni-kovet-cimu-filmjerol.html


Hasonló cikkek