Világgá mentünk – utazási kiállítás volt Miskolcon

Hétvégén rendezték meg az Észak-magyarországi régió legnagyobb turisztikai eseményét a „Menjünk világgá…!” utazási kiállítást a borsodi megyeszékhelyen. A seregszemle középpontjában idén a hajózás élménye és Tokaj különlegességei álltak.

 

Nézelődés a standok közt / PTV Fotó: Vona Ildikó
Egy stand a sok közül / PTV Fotó: Vona Ildikó

 

Kilencvenhét cég ajánlata fogadta a látogatókat az ITC Székházban, ahol a standok közti nézelődést programok is színesítették. A színházteremben ismeretterjesztő filmeket nézhetett, előadásokat hallgathatott a közönség. Szombaton családi nap volt: a szervezők játékos vetélkedőkkel, madárröptetéssel és madárbemutatóval, nyereményjátékkal, a Ködmön Szamba Ovi, valamint a Százszorszép Óvoda apróságainak táncprodukciójával várták a kicsiket és nagyokat.

Minden évben sztárvendég is érkezik a kétnapos turisztikai fesztiválra. Tavaly Freddie járt itt, idén Peter Srámek adott koncertet. A felvidéki fiatal énekest magyar tehetségkutatókból ismerhetjük: harmadik lett a Rising Starban, a Sztárban sztárban pedig második helyezést ért el. Felfedezése óta rengeteg fellépése van Magyarországon és Szlovákiában egyaránt.

 

Balatoni kínálat / PTV Fotó: Vona Ildikó
Balatoni kínálat / PTV Fotó: Vona Ildikó

 

Huszonnegyedik alkalommal rendezték meg a „Menjünk világgá…!” utazási kiállítást, ami az évek során egyre népszerűbb a közönség körében. Bárdos István vásárigazgató szerint 8500–9000 fő idén a látogatók száma. A két díszvendég (MAHART Tours és Tokaj) mellett számos hazai település, utazási iroda, több ország is bemutatkozott a rendezvényen, ahol természetesen Miskolc is jelen volt saját idegenforgalmi kínálatával.

 

Filmvetítés a "Menjünk világgá...!" utazási kiállításon / PTV Fotó: Vona Ildikó
Filmvetítés a “Menjünk világgá…!” utazási kiállításon / PTV Fotó: Vona Ildikó

Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek