Világhírű gasztrofesztivál Kecskemét

November 12-13. között rendezte meg az Olasz-Magyar Gasztronómiai Fesztivált a Gróf Széchenyi Család Alapítvány és az Olasz Kereskedelmi Iparkamara Kecskeméten. 

Erdős Norbert, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára mondott beszédet, aki elmondta, hogy a közétkeztetésben 2022. január 1-jétől 60 százalékra, 2023. január 1-jétől pedig 80 százalékra kell emelni a hazai termékek arányát, ezt már tartalmazzák az idén szeptember 1-jétől megkötött közétkeztetési közbeszerzések.

A kulturális programsorozat kecskeméti állomásának célja az olasz-magyar nemzetközi kereskedelmi kapcsolatok erősítése a mezőgazdaság és a gasztronómia tükrében. Emellett a két nemzeti konyha specialitásainak bemutatása, valamint a rég elfeledett tradicionális magyar ételek alapanyagának, a húsgalambnak a tenyésztése és annak elkészítése ismertetésre került.

A konferencián a résztvevők számos különleges előadás mellett betekintést nyerhettek a funkcionális élelmiszerek használatába, többet tudhatnak meg a magyar nemzeti konyha eredetéről, múltjáról és jelenéről, valamint élelmiszerbiztonsági témában is hallhattak prezentációkat. A rendezvény szervezői többek között olasz-magyar ételek kóstolójával, Gróf Széchenyi Ödön életéről és munkásságáról szóló kiállítással, koncertekkel és további szórakoztató, tartalmas programmal várták a látogatókat. – írja a KEOL.HU

Juhász Márta

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek