Világszerte órákra leállt a Facebook és annak aloldalai

Vasárnap déltől kezdve világszerte probléma volt a Facebookkal, a probléma csak 15 órakor szűnt  meg. Európa számos országából érkezett bejelentés ezzel kapcsolatban többek között a Downdetector oldalára, ahol már több mint 10 ezer panaszt regisztráltak. Több más, a Facebook tulajdonában lévő oldal sem töltött be.

Magyarországon is leállt a Facebook közösségi média oldala 2-3 órára, sőt annak az üzenetküldő szolgáltatásával a Messengerrel is gond volt, emellett az Instagram sem volt elérhető.

A Facebook tulajdonában van a WhatsApp is, itt is több helyről érkezett hibabejelentés a koradélutáni órákban. A probléma kezdetekor Downdetector oldalára pár perc alatt több mint 10 ezer jelentés érkezett.

A térképen jól látható, hogy leginkább Európát érintette a jelenség, de a gond világméretű, Marokkótól a Közel-Keleten át Malajziáig észlelték a leállást. A probléma oka egyelőre ismeretlen.

A leállás nem hirtelen történt, már a hétvége folyamán több helyen gond volt a hírfolyam betöltésével is. Most ez jutott el odáig, hogy az oldal be sem tölt több helyen.

A Facebook történetének leállása márciusban volt, akkor voltak olyan felhasználók, akik egy napig nem tudták használni a közösségi oldalt.

Forrás: origo.hu


Hasonló cikkek