Derült égből csapott a villám a férfi kezében tartott vascsőbe

Elképesztő esetről számolt be egy idősebb férfi a privigyei járásbeli Rudnianska Lehotában: állítása szerint túlélt egy villámcsapást – számolt be róla a TV JOJ.

Marián állítása szerint épp kerítést javított, a kezében pedig egy fémcsövet tartott, amikor hatalmas dörrenés kíséretében villámlott egyet, ő pedig alig tudott talpon maradni. Mint mondja, a cső kirepült a kezéből, ő pedig úgy érezte, mintha lebénult volna.

A történtek után eszméleténél maradt, noha nem érezte a kezeit és a nyelve is sajgott, képes volt segítséget hívni. Alena Krčová mentőszóvivő megerősítette, a férfi nekik is azt állította, hogy belecsapott a villám a fémcsőbe, amit a kezében tartott.

A férfit ellátták a helyszínen, majd kórházba szállították.

Marián nem feltételezte, hogy belécsaphat a villám, hiszen a feje felett derült volt az égbolt, csupán a hegyek felett villámlott.

Michal Hazlinger meteorológus szerint a vihar több kilométerre is lehet ahhoz, hogy a villám belénk csaphasson.

Forrás: noviny.sk, tasr, parameter.sk

Fotó: Tasr/AP

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek