Virágba borul Mezőkövesd

Idén tavasszal a matyó város parkjaiba a helyi Városgazdálkodási Zrt. minden eddiginél több palántát ültet ki, így mintegy 85 ezer virág díszíti majd Mezőkövesdet.

Az intézmény 600 000 négyzetméternyi zöld területet gondoz, melyből a tervek szerint 1800 négyzetmétert borít majd virág. Szobonya Sándor vezérigazgató tájékoztatása szerint jelenleg sok kétnyári és évelő virág – árvácska, nárcisz, tulipán – színesíti a várost, május közepétől pedig elkezdik kiültetni az egynyári növényeket. 2016-ban a lila és sárga szín dominál az ágyásokban, de lesz bennük még margaréta, nebáncsvirág és cseppecske is.

A Kavicsos-tó és Szabadidőparkot szeretnék vonzóvá tenni egy 70 méter hosszúságú virágösvénnyel és a játszótérre kihelyezett növényszobrokkal. A Matyó Múzeum előtti tér, a Mártírok és Mátyás király úti kereszteződés, valamint az Egri úti csomópont zöld területe új virág-összeállítást kap. A város déli részén található Lukoil benzinkút mellé pedig egy háromdimenziós, matyó rózsa formájú virágszobor kerül.

 

Szöveg: Vona Ildikó

Nyitókép: Illusztráció


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek