Virágkarnevál – Megteltek a szálláshelyek Debrecenben és a környéken

Egyre nagyobb az érdeklődés a Virágkarnevál iránt, Debrecenben és a környéken sem lehet már szállást találni

– mondta Debrecen alpolgármestere az eseményt beharangozó pénteki sajtótájékoztatón. 

Komolay Szabolcs kiemelte: a karneváli hét csúcspontját jelentő augusztus 20-i virágkarnevál díszvendégeinek közismert, népszerű embereket kértek fel. Hozzátette: ott lesz a lelátón a virágkocsik és művészeti csoportok felvonulásakor mások mellett Alexander Rybak fehérorosz származású norvég hegedűművész, Apáti Bence balett-táncos, Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, Göttlinger Dániel világkupa-aranyérmes debreceni kerekesszékes vívó, Molnár Andrea táncművész, Müller Péter Sziámi, a hazai alternatív zenei élet meghatározó tagja, Péter Bence zongoraművész, Trokán Anna színművész és Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház főigazgatója.

Bódor Edit, a virágkarnevál főszervezője elmondta: a Fények éjszakája keretében péntektől vasárnapig három helyszínen is épületvetítéseket tartanak.

Egy nemzetközi 3D-mapping művészekből álló csapat segítségével a Nagytemplom, a régi városháza és a Déri Múzeum “kel életre” – tette hozzá. A virágkarnevál történetében először 49 táblás sakkszimultánt is rendeznek majd.
Augusztus 20-án délután a Kölcsey Központban Pintér József nemzetközi nagymesterrel és a 11 éves debreceni tehetséggel, a már most 1954 Élő-pontszámmal rendelkező Tran Dáviddal mérkőzhetnek meg a sakkozni tudók – mondta a főszervező, hangsúlyozva, hogy a Karneváléj című esti programra már csak néhány száz értékesíthető jegy maradt, így a Nagyerdei Stadionban a karnevál zárásaként idén is telt ház előtt rendezik meg a látványosnak ígérkező zenés-táncos showműsort.

A sajtótájékoztatón közölték: elkészült a virágkarnevál dala, amelynek szövegét Jantyik Zsolt, a PG Csoport frontembere, zenéjét pedig A Dal 2018 felfedezettje, a debreceni Dánielfy Gergely szerezte. A virágkarnevál biztosítására a katasztrófavédelem és a rendőrség a szokásosnál nagyobb létszámmal, megerősített szolgálattal és operatív törzs működtetésével készül.


Hasonló cikkek