Virágzik a méhkert Szentesen

Pompázatos virágokba borult a tavaly novemberben magokkal bevetett terület, melyet méhlegelőként alakítottak ki a település egy csendesebb részén

A 39 fajból álló, méheknek kedvező és a természeti értékeket növelő terület elengedhetetlen lépést jelent a beporzók védelméért. A szakemberek szerint az ilyen legelők kialakítása nélkülözhetetlen és jelentőségteljes változást hozhat a későbbiekben. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a méheknek kedvező kertet közösségi összefogással hozták létre. A növények összetétele változó, de mind sokáig virágzó évelő.

A kert megvalósításában sok önkéntes is részt vett, ám azt meg kell említenünk, hogy a kivitelezés szakértelmet igényelt. Ugyanis nem mindegy, melyik növény hová került és milyen a talaj összetétele.

A Kárpát-medencében őshonos növények mellett tájhonos, azaz itteni szolonyeces réti talajnak megfelelő növények magvai is voltak. Az önkormányzat szociális kertjének egyik sarkában kialakított vadvirágos réten harminckilenc fajta virágmagot vetettek el, a növények között pipacs, búzavirág, szarkaláb, kamillavirág is van -írja a delmagyar.hu

A méhlegelő annyira sikeres lett, hogy a jövőben, ha a település költségvetése megengedi több ilyen mezőt is létre szeretnének hozni Szentesen, akár a város belterületén is.

Farkas Cs. Tekla

Hazai Tükör | PannonHírnök

Facebook 


Hasonló cikkek