Virtuális koncertélmény a Miskolci Szimfonikusoktól

Négy koncerttel kedveskedik közönségének a Miskolci Szimfonikus Zenekar. A sorozat első részét kiemelt érdeklődés mellett tartották.

A járványhelyzet miatt a hangversenytermek még egy ideig zárva maradnak, azonban LiveStream formában sokan gyönyörködhetnek a zeneművekben. A Filharmónia Magyarország és a Miskolci Szimfonikusok összefogásában tegnap este Mendelssohn szerzeményeit hallgathatták az érdeklődők. Antal Mátyás vezényletével a Szentivánéji álom részlete, az e-moll hegedűverseny, valamint a IV. („Olasz”) szimfónia hangzott el. Hegedűn közreműködött: Szabadi Vilmos. A koncertet a helyi Művészetek Háza színpadáról közvetítették, és bárki meghallgathatta a Miskolci Szimfonikusok hivatalos oldalán, illetve a Filharmónia Youtube-csatornáján, Facebook-oldalán. Legközelebb a Miskolci Szimfonikus Zenekar február 7-én, vasárnap 19 órától hallható ugyanitt. Akkor Dubóczky Gergely vezényletével egy Schumann-esttel jelentkeznek.

Más együttesek is csatlakoztak a Filharmónia Magyarország Youtube- csatornáján keresztül történő közvetítéshez. A januárban megtartott koncertek (Savaria Szimfonikus Zenekar, Szent István Szimfonikusok, Alba Regia Szimfonikus Zenekar) felvételei szintén megtekinthetők. Február 2-án, kedden 19 órától pedig a Szegedi Nemzeti Színházból jelentkezik a Szegedi Szimfonikus Zenekar, Szabó László és Kecskés György kürtművész, akik Pál Tamás vezényletével Mozart D-dúr (“Haffner”) szimfóniáját, A színigazgató nyitányát, valamint Haydn/Rosetti Esz-dúr versenymű két kürtre és zenekarra című szerzeményét adják elő.

Minden online koncert megtekintése ingyenes, még előzetes regisztrációra sincs szükség.

A tegnapi Mendelssohn-koncertet itt lehet visszanézni:

(Kiemelt kép: Szabadi Vilmos hegedűművész és a Miskolci Szimfonikusok / Rogosz Péter fotója)

 

Kövessen minketFacebook

Kultúra | Pannon Hírnök 

 


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek