Asztalos Zoltán, az online alkalmazások fejlesztésével foglalkozó EGM Kft. vezetője elmondta, mintegy kéthetes munkát vett igénybe az oldal fejlesztése, amely bárki számára elérhető Itt bárki létrehozhatja a saját virtuális standját, és azon kínálhatja a termékeit. Az oldal lényege, hogy könnyebben egymásra találjanak a vásárlók és a termelők, mint azt egy Facebook-oldalon lehet, és tehermentesítse a termelőket, mivel így könnyebben számon tartható a megrendelés” – magyarázta.

Ez az online-piactér felveszi a rendelést, elérhetővé teszi a vásárló számára a termékeket, melyek közül válogathat. A kézbesítés és a kifizetés már az oldalon kívül történik. A vásárló kézbe fizet a termelőnek, aki kézbe adja az árut. Kettőjük felelőssége, hogy minden rendben menjen” – fogalmazott Asztalos Zoltán.

Aki eladni szeretne, annak 9 pontban nyújtanak segítséget az oldalon. „Amennyiben nem, és ez tudomásunkra jut, akkor nyilván letiltjuk az ilyen eladót, hiszen nem érdekünk a szürkegazdaság támogatása” – nyomatékosította Asztalos.

Véleménye szerint annak ellenére is lesz jövője a virtuális piacnak, hogy már megnyithattak újra a piacok. A kézbesítésre is több lehetőség van, az árakat nem szabályozzák. A szolgáltatás egyelőre ingyenes az eladók és a vásárlók részére is.

A webolda elődje egy olyan Facebook csoport, mely a krízishelyzet miatt jött létre, és pár hét alatt közel 5000 tagja lett.

Zöldség, gyümölcs, méz, házi készítésű szirupok, fűszerek, de gyógynövényből készített termékek is elérhetőek lesznek az oldalon, emellett számítanak élő állat, feldolgozott hústermékek árusításával, és tejtermékekkel is. „Meglepő, de nyugattól keletig nagy az érdeklődés a csallóközi termékek iránt, még Magyarországról is.” – árulta el Pikáli Róbert, a Facebook csoport megalkotója.

Forrás: felvidek.ma

Fotó: ujszo.com