Visszakapja jelképét a “város a Vérke-parti”

A magyar állam 1,2 milliárd forintos támogatást nyújt Beregszásznak a város egyik jelképe, a Vérke-csatorna újjáélesztéséhez.

A döntést Magyar Levente, Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériumának miniszterhelyettese jelentette be stílszerűen a Vérke partján, október 20-i beregszászi munkalátogatása során.

Beregszásznak van egy hatalmas problémája, mégpedig az, hogy tulajdonképpen egy szennyvízcsatorna folyik át rajta, ami valamikor mindenki által kedvelt Vérke folyócska volt. Ez nemcsak megkeseríti a helyiek életét, és kellemetlen mellékhatásokkal jár, egyenesen veszélyes közegészségügyi szempontból… Budapesten a közelmúltban megszületett a döntés, a magyar kormány 1,2 milliárd forinttal, tehát mintegy 3,5 millió euróval járul hozzá e probléma elhárításához” – jelentette be Magyar Levente.

A miniszterhelyettes elmondta, az összegből 2021–2022 folyamán megvalósul a Vérke városi szakaszának teljes kikotrása, szennyvíz- és iszapmentesítése, a part kiépítése, rendezése. Felépül egy duzzasztógát a Borzsán, mely biztosítja a Vérkében folyamatosan legyen és folyjon a víz.


Hasonló cikkek