Visszavonta feltételes szabadlábra helyezési kérelmét a vietnámiak gyilkosa

Visszavonta feltételes szabadlábra helyezési kérelmét Róbert Matta, aki tettestársával még 1994-ben meggyilkolt hat vietnámi állampolgárt.

A gyilkosságok után eltelt 25 év, így Matta kérelmezhette feltételes szabadlábra helyezését. A kérelemről csütörtökön döntött volna a Nagyszombati Kerületi Bíróság, de ez nem fog megtörténni, ugyanis visszavonták azt.

Róbert Matta és tettestársa, Viliam Hauser 1994. április 8-án végzett ki hat vietnámi állampolgárt Pozsonyban. A két férfi 2019. április 19-től, az életfogytiglani ítélettől számított 25 év letelte után, kérelmezhette a feltételes szabadlábra bocsátást. Jelenleg mindketten az újvárosi (Leopoldov) börtönben töltik büntetésüket.

A gyilkosságok egy pozsonyi raktárban történtek, ahol Matta és Hauser egy géppisztollyal agyonlőtt két 35 és egy 34 éves férfit, valamint egy 32 és egy 33 éves nőt, akik közül az egyik terhes volt. A páros megfojtott egy nyolchónapos gyereket is.

A gyilkosság indítékául egy 1,1 millió korona összértékű (150 ezer korona, 4 ezer márka, 29 ezer dollár és 30 ezer silling) rablás szolgált. A két férfi Németországba menekült, de miután pár nap múlva visszatértek, majd újra külföldre akartak szökni, a rendőrség elfogta őket.

A szlovákiai rendőrség és az Interpol az eltulajdonított pénz egy részét is megtalálta.

Forrás: bumm.sk, tasr

Nyitókép: Nový Čas


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek